03 dec

De Nationale Vogel als marketingtool

Gruttu: Nationale VogelHet is misschien wel het belangrijkste in alle communicatie en marketing: zorg dat mensen voelen dat het hen aangaat. Alleen dan zijn ze in beweging te krijgen, kopen ze je producten of zijn ze bereid mee te gaan in de veranderingen in het bedrijf.

Stemadvies

Maar hoe zorg je ervoor dat mensen niet hun schouders ophalen bij de zoveelste bedreigde vogelsoort? Vogelbescherming Nederland heeft daarvoor sinds kort een nieuw wapen in handen. Samen met Vroege Vogels organiseerden ze een verkiezing voor de Nationale Vogel.
Voor alle duidelijkheid: ik wil niet beweren dat de verkiezing doorgestoken kaart is. Maar Vogelbescherming liet wel vrij duidelijk haar voorkeur merken in een niet mis te verstaan stemadvies op Facebook.
En ja hoor, de grutto werd tot winnaar gekozen. En dat kwam goed van pas. Want niet veel later verschenen nieuwe alarmerende cijfers over de achteruitgang van de grutto. En ja hoor, in alle kranten werd het genoemd: onze nationale vogel wordt met uitsterven bedreigd! Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren!

Extra aandacht

Staatssecretaris Van Dam kwam deze week met maatregelen om de weidevogelbescherming te verbeteren. En weer werd in alle berichtgeving hierover verwezen naar die Nationale Vogel die in gevaar is. Hoe de discussie rond weidevogels zich komende jaren ook ontwikkelt, de grutto mag zich voorlopig nog wel verheugen op extra aandacht. Het is nu immers ónze vogel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *