12 apr

Nieuw boek van Koen Moons: Eksters houden van bling bling

Altijd gedacht dat eksters glimmende voorwerpen jatten? Vrees je dat je spinnen eet in je slaap? Of dat een flinke schreeuw een lawine veroorzaakt? Allemaal lariekoek!

In het boek Eksters houden van bling bling ontkrachten Koen Moons , Maartje Kouwen en Steijn van Schie op luchtige wijze honderd herkenbare misvattingen: ongefundeerde adviezen van oma, iets te fantasierijke dierenfeitjes en moderne mythes die op internet die ronde doen. Dat het gezond is om je eigen plas te drinken bijvoorbeeld, dat er eilanden van plastic in de oceaan drijven, of dat katten altijd op hun pootjes terecht komen.

Met een flinke dosis onderzoek en een lading vakkundige kennis maken de auteurs korte metten met allerhande huis-, tuin-, en keukenwijsheden die enkel berusten op kul en kletskoek. Ze achterhalen hoe deze ‘wijsheden’ in de wereld zijn gekomen en vertellen je haarfijn hoe het wél zit.

Auteurs

Maartje Kouwen, Steijn van Schie en Koen Moons zijn wetenschapsjournalisten. Ze nemen niets voor waar aan en zoeken alledaagse beweringen graag tot op de bodem uit. Eerder ontleedden ze biologische misvattingen in het boek Plassen over kwallenbeten.
Met illustraties van Horst Wolter en een voorwoord van televisiebioloog Auke-Florian Hiemstra.

One thought on “Nieuw boek van Koen Moons: Eksters houden van bling bling

  1. goedemorgen geachte meneer moons.deze week las ik uw zeer lezenswaardige verhaal in trouw.ik ben er de laatste 15 jaar bijna elk jaar geweest.ons viel op dat de mensen die in majete werken echt heel begaan zijn met het park.grappige illustratie..maar de getekende baobab komt niet voor in malawi,het is het soort dat op madagascar groeit.hartelijke groet van bert van der haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *