Over Koen

Over koen

Superba, het tekst- en communicatiebureau van Koen Moons

Verhalen vertellen, lastige boodschappen begrijpelijk maken, mensen enthousiasmeren.
Dat doe ik graag. En ik help graag anderen daarbij.

Begrijpelijk én leuk

Al enige tijd ben ik actief op het domein van natuur, wetenschap, duurzaamheid en ontwikkeling van het buitengebied. Ik zie dat communicatie in deze vakgebieden vaak moeilijk verloopt, omdat de complexe inhoud niet aankomt bij de doelgroep.
Dat leidt bijvoorbeeld tot geringe interesse in wetenschap, of een negatief beeld van natuurbescherming. Zonde! Ik help met mijn bureau Superba graag om deze complexe thema’s begrijpelijk én leuk te maken.

Journalistiek en communicatie

Al bijna vijf jaar werk ik met veel plezier en tot tevredenheid van opdrachtgevers als zelfstandig ondernemer in groene journalistiek en communicatie. Daarvoor werkte ik onder andere als projectleider/- medewerker bij een communicatiebureau, als contentspecialist bij een hogeschool en als eindredacteur van bladen als Vakblad Natuur Bos Landschap, VVA-krant, Doen & Laten en Bionieuws.

Eksters houden van bling bling

Het leukste werk ontstaat vaak spontaan uit verwondering, of uit een vraag die je wilt beantwoorden.  Zo ontstond ook het plan voor het  luchtige boek Eksters houden van bling bling – en andere lariekoek vakkundig ontleed (kosmos Uitgevers), dat ik schreef met Maartje Kouwen en Steijn van Schie.  Vanaf 13 april 2021 is het te koop. Eerder schreven we al het misvattingenboek ‘Plassen over kwallenbeten.

Enthousiasmeren

Naast mijn werk trek ik er graag op uit om de natuur te bewonderen, of anderen te enthousiasmeren over het onderwaterleven. Zo ben ik jaren vrijwilliger geweest bij de Waddenvereniging, gaf ik duikles bij  ScubaXperience in Nijmegen en werkte ik in 2015 enkele maanden als duikinstructeur en duikgids op het eiland Mabul, Maleisisch Borneo.
In 2018 combineerde ik mijn duikwerk, journalistiek en communicatie op Bonaire.