11 dec

Wat de ‘Ophefkalender 2016’ ons leert

Ophef

Deze week kwam het Castricumse raadslid Marcel Steeman in het nieuws met zijn Nationale Discussie- en Ophefkalender. Hierop staan de zwartepieten-, vuurwerk- en ‘slaven op de gouden koets’-discussies alvast voor je ingepland. Maar ook ‘Rayonhoofden op tv’,  ‘#Geslaagt trending’, ‘rokjesdag’ en ‘nu écht rokjesdag’.

Contentkalender

Grappig bedoeld natuurlijk, maar we kunnen er ook wat van leren. Namelijk dat best te voorspellen is wanneer in het jaar er waarover gepraat zal worden. En dat geldt evengoed voor serieuzere zaken. Hier kun je met de content voor je website of social media op inspelen. Zie daar de geboorte van de contentkalender!

Meer belangstelling

Veel bedrijven en organisaties werken al met een contentkalender waarop ze  inplannen wat zij zélf op bepaalde momenten in het jaar te melden hebben. Maar bekijk het ook eens van de andere kant. Op welke gebeurtenissen of discussies in de samenleving kun jij inspelen? Wat is een goed moment om jouw expertise te tonen? Grote kans dat je boodschap dan veel meer belangstelling krijgt dan wanneer je op een willekeurig moment je eigen nieuwsfeitje presenteert.

Werk aan de winkel dus, zo tegen het eind van het jaar. Bij welke ophef of discussie in 2016 mag jouw bijdrage niet ontbreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *